NEDERLANDSENGLISH


Selma Noort (1960) is geboren en getogen in Leiden. Zij is in de eerste plaats bekend van haar schrijverschap en de indrukwekkende lijst publicaties die zij op haar naam heeft staan, waaronder bekroonde en vertaalde titels (zie www.selmanoort.nl).

Selma: "Ik was net negentien toen ik van de kweekschool kwam met het advies van mijn tekenleraar naar de kunstacademie te gaan, en het advies van mijn leraar Nederlands vooral door te gaan met schrijven. Ik wilde het huis uit en onafhankelijk zijn. Schrijven lag binnen mijn bereik. Ik had een pen, ik had papier, en al een toezegging tot publicatie van mijn eerste boek bij een gerenommeerde uitgeverij. Daarbij had ik ook veel te zeggen dat ik wel schrijvend kwijt wilde. De kunstacademie leek indertijd een optie voor mensen uit een ander milieu, onbetaalbaar en onbereikbaar en ik had geen flauw idee hoe ik zoiets aan moest pakken. De keuze voor schrijven lag voor de hand." 

Selma schreef. Maar haar fascinatie voor tekenen en schilderen bleef toenemen. Er begonnen kunstschilders in haar boeken op te duiken. Toen zij in het dertigste jaar van haar schrijverschap zelfs in haar dromen schilderde, besloot zij het toch maar eens in het echt te gaan proberen.

Haar schilderwerk is figuratief en laat zich omschrijven als haar boeken: kleurrijk, liefdevol, ironisch en soms bijna tragisch met een tikje absurdisme.
    
(voorbeeld van getekende portretten).